Владика Кирил

Владика Кирило (Бојовић) Епископ дијацезе Буенос Ајреса, Јужне и Средње Америке

Епископ буеносајрески и јужноамерички господин Кирил

Владика Кирило рођен је у Црној Гори. богословске студије је завршио на Цетињу, а затим је отпутовао на специјализацију на студије у Москву у Русији. По повратку у Црну Гору, митрополит Амфилохије је оцу Кирилу доделио разне задатке: професор Новог завета у Богословији, генерални уредник „Светигоре“, месечника Епархије свецрногорске, уз богослужење у разним манастирима. О. Кирило, поред матерњег српског језика, савршено говори руски и изучава шпански језик.

Православна црква Антиокуена Сан Јорге. Владика Кирило заједно са Митрополитом Игнацијем (Руска црква) Митрополитом Сантиаго (Црква Антиокуена) и епископом Јуаном (Руска црква)

У децембру 2014. године, архимандрит Кирило је стигао у Аргентину усред пастирске посете Митрополита Амфилохија Буенос Аиресу и Јужној Америци, како би испунио одговорност замене монсињора Амфилохија по повратку у Црну Гору.

Епископ Кирило на дан устоличења за епархијског епископа Буенос Ајреса Јужне и Средње Америке. Заједно са Митрополитом Амфилохијем и Митрополитом Јосифом (Црква Васељенске Патријаршије) и Митрополитом Игњацијем (Руска Црква)

Потом је 2016. године архимандрит Кирило освећен за викарног епископа за Епархију. А 2018. године је замонашен за епархијског епископа и постао је нови администратор епархије.

На Архијерејском сабору СПЦ

Нека Господ наш Бог подари владики Кирилу многаја љета!